אבחון מומים באולטרסאונד לפני הלידה ומקרי רשלנות רפואית

חייגו לייעוץ אישי: 054-5817437

פני/ה לקבלת סיוע:
שם פרטי
טלפון
שלח את הודעתך

אבחון מומים באולטרסאונד לפני הלידה


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

אבחון מומים בעובר באמצעות מכשיר האולטרסאונד נחשב לשיטת אבחון בטוחה מאחר שהיא אינה פולשנית ואינה מסכנת את ההיריון או בעלת תופעות לוואי.

יתרונות נוספים של השיטה הם כושר אבחון גבוה ועלות נמוכה.

על מנת לבצע בדיקה מדויקת חשוב לבצע את האבחון בשבועות הריון מתאימים; סקירת מערכות מוקדמת יש לבצע בין השבועות 14 ל – 16, ואת הסקירה המורחבת יש לבצע בין השבועות 22 לשבוע 24.

טכניקת האבחון באולטרסאונד מתבססת על גלי קול בתדרים גבוהים שבאמצעותם ניתן לייצר מודל של האברים הפנימיים.

הבדיקה פועלת באמצעות גלי קול וההדים שהם יוצרים;  המכשיר משמיע קולות במרווחים צמודים לתוך הגוף והקולות מתנגשים ברקמות השונות (שרירים, עור ועצמות). גלי הקול שמשדר המכשיר פוגעים באברים בעלי קשיחות ורמת ספיגה שונה ולכן חוזרים אל מכשיר האולטרסאונד בעוצמות שונות.

לאחר שהמכשיר קולט אותם בחזרה, מעובדים הגלים במחשב האולטרסאונד. העיבוד מתבסס על חישוב המרחקים השונים של גלי הקול מהאברים הפנימיים, והמרחקים הללו מתורגמים דרך תוכנה מיוחדת לתמונה המשקפת את החללים ורקמות הגוף.

היכולת לאבחן מומים בעובר תלויה בשלושה גורמים: טיבו של מכשיר האולטרסאונד, מיומנות הרופא הבודק והיקף הבדיקות.

מבחינת רמתו של המכשיר, עם השנים , טכנולוגיית האולטרסאונד הולכת ומתפתחת , כך שהרזולוציה ויכולת ההדמיה משתפרות כל העת. אלו מעניקות יכולת אבחון טובה יותר מבעבר, ברמת פירוט גבוהה יותר.

דוגמה לכך היא פיתוח האולטרסאונד התלת-ממדי המתבסס על איסוף תמונות דו – ממדיות ועיבודן לתמונה תלת ממדית כך שמתקבל תיאור מוחשי ומפורט יותר של איברי העובר.

מעבר לאיכות המכשיר, ואף חושבה ממנה – היא מקצועיות הרופא הבודק ומיומנותו; קיימת חשיבות גבוהה לכך שמבצע הסקירות יהיה רופא מומחה במיילדות וגניקולוגיה ובעל ניסיון רב שנים בתחום האולטרסאונד.

גם היקף בדיקות ההדמיה הערכות בהריון הוא גורם מכריע ביכולת האבחון; מעבר לסקירת המערכות הבסיסית הנערכת בחודש הרביעי, יש לבצע לפניה את בדיקת השקיפות העורפית, ומאוחר יותר את הסקירה המאוחרת.

אם עלה חשד למומים באיבר זה או אחר חשוב ביותר לבצע בדיקות מיוחדות כמו מעקב אולטרסאונד אחר גדילת העובר, בדיקות זרימת דם בעובר, הערכת נפח מי השפיר ובדיקות לאבחון גנטי כמו סיסי שלייה ודיקור חבל הטבור.  

חוסר יכולת לאבחן מומים באולטרסאונד בגלל בעיתיות באחד מן הגורמים שהוזכרו הוא בעל השפעה הרת גורל על עתידו של העובר והמשפחה כולה ועלול להוביל לתוצאות טרגיות במקרה של אי אבחון, טעות בפענוח התמונה או אי ביצוע בדיקות נוספות ומשלימות לסקירות הנעשות באמצעות המכשיר.


תאריך: 15/07/2013 14:02